فوم آکوستیک چیست؟

فوم آکوستیک

فوم آکوستیک یک فوم سلول باز است که به‌منظور عایق صدا مورداستفاده قرار می‌گیرد. این فوم از فوم پلی اورتان ساخته می‌شود که معمولاً آن را به شکل کاشی برش می‌زنند. یک‌طرف این فوم اصولاً حالتی اهرمی، گنبدی، هرمی، مخلوطی، مکعبی و یا هر جسم ناهموار دیگر است.

فوم آکوستیک

فوم آکوستیک در ابعاد و ضخامت متفاوت و رنگ‌های متنوع تولید می‌شود.

چرا از فوم آکوستیک استفاده می‌کنیم؟

هدف اصلی استفاده از فوم آکوستیک بهبود کیفیت صدا و یا تغییر صدا است که این عمل را با کمک صدای جذب‌شده توسط این فوم انجام می‌دهند. برای اینکه این هدف را عملی کنید نیاز است تا این فوم را بر روی دیوار، سقف، در، پنجره، کف زمین و سایر سطوح نصب کنید.

قرارگیری درست و مناسب این فوم می‌تواند به شما در کنترل بهتر کیفیت صدا کمک کند.

فوم آکوستیک

فوم آکوستیک در چه مکان‌هایی نصب می‌شود؟

  1. استودیو
  2. اتاق ضبط
  3. سالن کنسرت
  4. سالن سینما و تئاتر
  5. اتاق جلسه
  6. رستوران و کافه
  7. اتاق آسانسور
  8. کارخانه و کارگاه
  9. خانه
  10. و هر قسمتی که می‌خواهیم بازتاب صدا را در آنجا کاهش بدهیم از این فوم استفاده می‌کنیم.

فوم آکوستیک

تفاوت بین فوم معمولی و آکوستیک

  • چگالی:

فوم صوتی چگالی بالاتری نسبت به فوم معمولی دارد. با افزایش چگالی فوم سفت تز می‌شود. زمانی که این اتفاق می‌افتد فوم صداهای با فرکانس پایین‌تر را نیز جذب می‌کند.

فوم معمولی صدا را در فرکانس‌های معمولی جذب می‌کند؛ اما فوم آکوستیک حداکثر دقت را در جذب صدای اضافه دارد.

  • شکل ظاهری:

فوم آکوستیکی سطحی با انواع شکل‌های ناهموار مانند: هرمی، مخروطی، مربعی و… دارد. این ویژگی موجب می‌شود تا این فوم به‌عنوان یک عایق صدای بهتر عمل کند و جذب سداب بیشتری نسبت به فوم معمولی داشته باشد.

  • طول عمر:

فوم ضد صدا تا 10 سال دوام میاورد. امکان خراب شدن بالشتک یا سطح زیری که به دیوار یا زمین می‌چسبد وجود دارد، اما خود فوم مقاومت بسیار بالایی د برابر آسیب و خراب شدن دارد. بنابراین طول عمر فوم ضد صدا نسبت به فوم معمولی بیشتر است.

فوم آکوستیک

  • مقاومت در مقابل آتش:

به خاطر این موضوع که فوم عایق صدا در برخی موارد باید کنار لوله‌های الکتریکی یا کانال‌های الکتریکی نصب شود این محصول مقاومت قابل قبولی در برابر آتش دارد. بنابراین می‌توانیم بگوییم که فوم عایق صدا نسبت به فوم معمولی در برابر آتش از مقاومت بالاتری برخوردار است.

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی:

در قسمت‌های بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که فوم عایق صدا دارای چگالی بالاتری نسبت به فوم معمولی است. افزایش چگالی در این فوم باعث شده است که فوم علاوه بر اینکه خاصیت جذب صدا را دارد خاصیت جذب گرما را نیز داشته باشد.

این خاصیت ویژه یعنی هنگام سرما هوای گرم داخل باقی می‌ماند و هوای سرد به داخل نفوذ نمی‌کند و در فصل‌های گرم هوای گم خارج محیط مسدود می‌شود و به داخل وارد نخواهد شد.

فوم آکوستیک

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *